به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، كارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی یزد در خصوص نوشیدنی كفیر و ارزش غذایی آن اظهارداشت: کفیر نوعی نوشیدنی است که از مجموعهای از باکتریهای زنده و مفید برای بدن تشکیل شده، بطوریکه دانشمندان راز سودمندی کفیر را برای سیستم ایمنی و گوارش، وجود این باکتریها میدانند.
علی اكبر كمالی با بیان این كه مخمرهای موجود در آن قادر به ساخت اسید فولیک است، افزود: کمبود اسید فولیک در خانمها بویژه خانمهای باردار شایع است. این محصول معجزه آسا در پیشگیری و درمان بیماریها بسیار مفید است.
وی در خصوص خواص درمانی کفیر خاطرنشان كرد: اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک، افزایش حرکات روده و درمان یبوست، جلوگیری از بیماری پوکی استخوان، درمان آلرژیها، درمان اسهال و ضد عفونی کردن محیط روده از مهمترین خواص این نوشیدنی است.
این كارشناس صنایع غذایی در ادامه درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمیتوانند شیر بخورند را از دیگر خواص كفیر دانست و افزود: درمان بیماریهای گوارشی، درمان فشار خون و درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی از دیگر خواص این ماده غذایی است.
وی با اشاره به این كه كفیر سرشار از ویتامینهای گروه ب مانند نیاسین، پیردوکسین و اسید فولیک، غنی از کلسیم، فیبر و پروتیئن است، عنوان كرد: كفیر نوشیدنی مؤثر در زیبایی پوست، مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا، ممانعت از نفخ رودهای، ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک و هضم راحتتر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن است.
كمالی با اشاره به ارزش تغذیهای کفیر اظهار داشت: از آنجا كه کفیر از فرآوردههای شیری میباشد، بنابراین ارزش تغذیهای شیر را داراست و به دلیل وجود باکتری و مخمر لاکتیک خواص درمانی زیادی را شامل میشود.
وی با اشاره به روش نگهداری کفیر گفـت: نکته مهم زمان مصرف کفیر است که باید باکتریهای آن به اندازه کافی زنده و فعال باشن، در تولید محصول، به مصرف کنندگان تأکید میشود که آن را در یخچال نگهداری کنند چون در صورت نگهداری در خارج از یخچال باکتریها فرصت تکثیر پیدا میکنند.
كمالی در پاسخ به این كه آیا همه اقشار جامعه اعم از کودکان، نوجوانان، سالمندان، زنان باردار، شیرده میتوانند از آن استفاده کنند و یا مصرف آن به گروه خاصی محدود میشود؟ اظهار کرد: همه سنین بخصوص زنان شیرده و باردار میتوانند از این نوشیدنی استفاده کنند. از طرفی به دلیل اینکه ارگانیسمهای کفیر قابلیت تجزیه لاکتوز شیر را دارند، بنابراین توصیه میشود افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز (که نمیتوانند شیر را هضم کنند) کفیر را جایگرین شیر کنند.
این كارشناس صنایع غذایی در پایان عنوان داشت: کفیر یک محصولی است که در راستای سالم سازی باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تکثیر باکتریهای ترشح کننده سموم که پوست و مو را خراب میکنند، میشود، بنابراین افرادی که کفیر مصرف میکنند پوست و موی سالم تری دارند. کفیر همچنین از پوکی استخوان نیز جلوگیری میکند، کفیر در تنظیم فشار خون نیز نقش عمدهای دارد، اما تا کنون اطلاعاتی مبنی بر تأثیرات منفی کفیر بر سلامتی گزارش نشده است.
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
منبع : salamatnews.com